Coaching

Fractal
bullet Wanneer coaching?

Ken jij ook van die momenten dat het even niet lekker loopt in je leven?

Je zit niet lekker in je vel, voelt je onrustig van binnen, bent veel te druk, kunt geen goede balans vinden tussen werk en privé, je ervaart spanningen binnen je relaties en conflicten op het werk of privé. Kortom, je ervaart stagnatie op welk gebied dan ook.

Dan kan coaching voor jou een middel zijn om weer tot jezelf te komen, je effectiviteit te vergroten, of eindelijk te beginnen met het realiseren van datgene waar je al zo lang van droomt.

bullet Zelfonderzoek

Andalan biedt je een veilige omgeving waarbinnen je werkt aan zelfonderzoek en je persoonlijke ontwikkeling. Ik ga er in mijn benadering vanuit dat je de antwoorden op de vragen waar je mee worstelt alleen zelf kunt geven. Dat je de antwoorden diep van binnen eigenlijk al weet, maar daar nog geen contact mee hebt gemaakt, laat staan ze naar buiten hebt gebracht. In dat proces begeleid ik je. Dat doe ik door je kritische vragen te stellen, te spiegelen en je te stimuleren je nieuw gedrag eigen te maken.

bullet Oude patronen

Nieuw gedrag eigen maken, betekent dat je oude patronen moet loslaten. Dat kost tijd, want de meeste mensen zijn geneigd vast te houden aan dat wat vertrouwd is.

Ondanks dat het vertrouwde vaak pijnlijk is, voelt het ook veilig. Het zal een weg zijn van vallen en opstaan. Je zult zien dat als jij verandert, je omgeving ook verandert. Verandering is beweging en beweging veroorzaakt wrijving, soms positief, maar soms ook negatief. Dat hoort bij het proces en is helemaal niet erg. Het kan echter leiden tot (nieuwe) spanningen en emoties.

Ik help je ook daarmee om te gaan, zodat er voortgang blijft in jouw veranderingsproces.

bullet Wat mag je verwachten?

Coaching bij Andalan geeft je inzicht in je persoonlijke blokkades en brengt je in contact met een diepere laag in jezelf, waardoor je beter zicht krijgt op je kwaliteiten, authentieker wordt in je dagelijks leven en effectiever in je functioneren.

bullet Voor wie?

Coaching is een middel voor iedereen die effectiever wil functioneren, ge´nteresseerd is in persoonlijke groei en/of worstelt met zingevingsvragen met betrekking tot zijn/haar leven of werk.

bullet Werkwijze

Ieder coachingstraject begint met een kennismakingsgesprek. Dat gesprek is bedoeld om te beoordelen of er een wederzijdse klik is, of jij je bij mij vrij en veilig genoeg voelt en voor een eerste verkenning van jouw coachvraag.

Vervolgens vinden er zes coachings­gesprekken plaats van ongeveer vijf kwartier per keer. Na deze zes gesprekken bepalen we aan de hand van een tussenevaluatie of voortzetting noodzakelijk of zinvol is. Aan het eind van het traject vindt een eindevaluatie plaats. De evaluaties kunnen, desgewenst, met de opdrachtgever erbij plaatsvinden en gaan over de vorderingen in het proces. Ik zal, zonder toestemming van de gecoachte, nooit iets vertellen over de inhoud van de sessies.